Menggapai yang tak pasti.

Assalamualaikum. Alhamdulilah dpt bukak jgk akhirnya heheh. Wpun reader tak ada, nvmnd Min anggap ni hanya catatan jalanan hidup Min.
Lately, sibuk dengan exam. Tp sesibuk tu boleh pegang handphone lg *facepalm* Entah bila lah mind set ni boleh ubah supaya sedar tahun ni exam T-T Mid year exam; buat diri ni jatuh hempap dengan batu besar... (action je lebih)

Kecewa
Kesal

Result Min tak hebat mcm kawan kawan lain. Paling sedih, kawan rapat sekali. Mesti jeles tu berbuak buak kan dlm diri? Mcm tu lah Min..
Tapi jeles tahap maksima mana pun, kalau usaha paling minima pun tak guna.

Kejayaan tak datang dari kepandaian tapi datang dari kerajinan.

Dengan rendah hati atau bukan nak aib diri sendiri, Min org yg low standard je. Nak kata pandai tu takdelah. Rajin? Setakat homework tu memang boleh buat tp tambahan tu mmg takde ruang. Kemalasan dalam diri terlalu erat pada diri ya Allah hm. Tersangatlah deep bila cikgu cakap,
Kawan lain pun belajar sama,
Cikgu pun cikgu sama,
Kelas pun kelas sama
Main pun sama sama.
Tapi kenapa dia boleh buat?
Ya Allah bukalah hati kami ni nak cari ilmuMu hanya semata mata keranaMu ya Allah. Bukan niat untuk mengejar kejayaan semata mata.
Ameen.
          
      Kerja yang tidak dapat hasil itu juga kita rebutkan,
Kerja yang untung itu kita juga tolakkan,
       Indahnya jika hasil itu ikhlas diniatkan,
Untuk mengejar apa yang kita inginkan.

*Felamak sejak bila sastera ni. Apa yang penting ni bukan puisi, tapi monoloq diri heheh.
InsyaAllah moga Allah permudahkan.
Assalamualaikum.